Elma 2013 on paketissa!

Elmamessut tuntuvat menevän vuosi vuodelta helpommin. Tämä oli järjestyksessään jo kuudes kerta Elmassa ja messutouhut tuntuvat menevän aina vain enemmän rutiinilla. Messurekvisiitta ja myyntitavarat ovat omissa laatikoissaan, pari uutta laatikkoa matkahuollosta ja postista ja messuständi yhteistyössä ammattikoulun kanssa. Messut menevät yleensä niin että Kaisa ja Piia pakkaavat tavarat autoon ja purkavat ne messuständille torstai-iltana. Samana iltana myös aasit tulevat, tänä vuonna mukana olivat Kukka ja Hyrsky Juvalta ja Judith ja Milka Siuntiosta. Aasien kannalta on hyvä saapua jo torstaina niin ne ehtivät yön ajan asettua messuhalliin, totutella lämpötilaan, ääniin ja ihmisiin. Kolmoshalli on hiljainen yöllä mutta perjantaina koululaispäivänä pientä koululaista on halli täynnä! Judith ja Milka ovat jo kokeneita messuaaseja, Milka oli ensimmäisen kerran mukana vuosi sitten. Kukka ja Hyrsky olivat mukana Aasileirilä kesällä mutta nekään eivät pelänneet ihmismäärää. Aaseilla on aina hulppeat ja suurikokoiset karsinat ja ne voivat itse valita ovatko  yleisön siliteltävinä vai hieman taaempana katselemassa tilannetta.

Tänä vuonna esiinnyimme areenalla vain kaksi kertaa. Perjantaina kerroimme aaseista ja lauantaina kisasimme lajien välisessä agilitykilpailussa vastassamme issikat, laamat ja alpakat. Aasit tulivat hienosti kolmanneksi. Vaikka tehtäviä oli harjoiteltu kotona, ei tehtävärata ollut helppo millekään eläinlajille. Aasit suoriutuivat tasaisen rauhallisesti. Eläinareena ei ole helppo paikka eläimille, yleisöä on kolmella sivulla ja kovaääniset pauhaavat nurkissa. Ei sellaista tilannetta oikein voi kotona harjoitellakaan.

Neljän messuaasin lisäksi mukana oli uutuutena polkuaasi! Emme olleet vieläkään saaneet aasille sopivaa nimeä joten Elmassa oli pystyssä nimikilpailu ja paljon hyvä ehdotuksia saimme! Voittajanimen keksijälle lupasimme Hihkushopin tuotteita 15 euron arvosta ja voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti kunhan nimi ratkaistaan. Aasi oli kovassa käytössä ja pystyimme vasta hieman ennen messujen loppumista antaa ratsastaa sillä koska väkijoukossa meno olisi ollut hankalaa niin ratsastajalle kuin muulle yleisöllekin.

Ständillämme kävi monta tuttua ja tuntematonta aasien ystävää. Vuosikalenteri vuodelle 2014 oli ensimmäistä kertaa myynnissä Elmassa. Pienet kännykkäkorut loppuivat heti kättelyssä, myöhemmin myös pipot ja pehmoaasit. Myyntitavaravastaava oli yllättynyt menekistä! Nyt varastosaldot on päivitetty Hihkushoppiin ja voimme taas toimittaa tuotteita postimyyntinä.

Aasit-kirjaa meillä on aina ollut muutama myynnissä, mutta nyt saimme kustantajalta painoksen loput kirjat edullisesti ja kirja lähtee meiltä huimaan 6 euron kappalehintaan! Suunnittelemme myös tarjousta kirjasta ja kalenterista, sopivaa ja helposti postitettavaa tavaraa pukinkonttiin..

aasit_elmassa

Kokeneet messuaasit Judith ja Milka ovat asettuneet karsinaan torstai-iltana. Aasit rakastavat uutta puhdasta purua ja kuvanoton jälkeen kaikki neljä aasia olivat yltäpäältä purussa.

polkuaasi

Vielä toistaiseksi nimetön polkuaasi oli kovassa käytössä Elmassa viimeisenä tuntina kun reitit olivat vapaana. Moni kysyi, mistä tuollaisen saa hankkia ja Yhdistyksen aasi on hankittu tästä firmasta: http://www.pony-cycles.co.uk/toys.html/, tosin aasiversiota ei näytä olevan kaupan kun tämä juttu kirjoitettiin.