Kaupunkilaisen aasitarha

Vesisateinen ja mutainen pimeä vuodenaika on imenyt tästä aasihaaveilijasta kaikki ulkoiluhalut, eikä helsinkiläinen parveke kehä kolmosen sisäpuolella ole paras paikka aasille eikä erityisesti aasilaumalle.
Onneksi joulun välipäivät saattoi viettää virtuaalisten aasienkin parissa: perustimme mieheni kanssa aasi- ja muulitilan Minecraftissa!

tila Minecraft on hiekkalaatikkomainen peli, jossa jokainen voi rakentaa oman maailmansa ja elantonsa. Toisin kuin tosielämässä, Minecraftissa vaikeinta oli aasien hankinta. Koska muita asukkaita ei juurikaan ole, aasimarkkinoista puhumattakaan, aasi täytyy kesyttää savannilla. Kannattaa ottaa riimu ja satula mukaan, porkkanat ei näitä aaseja lämmitä.

Kesytyksen ja kotimatkan jälkeen, joka joskus voi olla pitkä ja hankala, kuten allekirjoittaneella viidakon halki, leppoisa kasvatus voi alkaa. Aasit eivät syö eikätkä kaki, suurin huolenaihe on kultaporkkanoiden saanti sekä toinen aasinhakumatka.

muuli

Onneksi peli on muistanut tosiasiat, aasit ja hevoset risteytyvät ja saavat muuleja! Nämäkään muulit eivät lisäänny, mutta onneksi virtuaaliaasit ovat pitkäikäisiä.

ratsastus ratsastis2