Usva ja Tuittu

Kävin juttumatkalla Vihdissä jossa Ikolan perheen kaksi aasia, Usva ja Tuittu, toimivat harrasteratsuina. Usva on tunisialaista alkuperää oleva  7-vuotias päistärikkö tamma ja Tuittu saksalainen 5-vuotias harmaa tamma. Aasit asuvat pihatossa ja niillä ratsastetaan säännöllisesti lähimaastoissa. Perheen äiti Terhi ajatteli Makedonian matkalla että aasi voisi olla mukava lemmikki ja tytär Tuike laittoi haaveen toteen. Parin kuukauden päästä aasit haettiin Stall Lilla Lundasta Loviisasta. Aasit asuivat ensin vuoden karsinatallissa kunnes vajaa vuosi sitten muuttivat omaan pihaan pihattoon.

Kesällä aaseilla ratsastetaan päivittäin, näin pimeällä talvisaikaan muutaman kerran viikossa. Ratsukoulutus on annettu Vihdissäoloaikana, alku aina hankalaa kun kekseliäät aasit veivät ihmisiä 6-0 mutta nopeasti aasit ymmärsivät että maastoretket olivat niille itselleenkin mukavia. Aasit menevät korvat tötteröllä vaikka millaisiin ryteikköihin ja ovat aina valmiita maastoiluun.

Aaseista lisää seuraavassa Pitkäkorvat-lehdessä!

SONY DSC

Tuike ja Tuittu

5

Tuittu

SONY DSC

Usva, lauman johtaja

3

4

Usva ja Krista

Teksti ja kuvat: Kaisa Määttänen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s