Harvinaiset aasianvilliaasit

Kesyaasi on kesytetty afrikkalaisista villiaaseista mutta myös Aasiassa on aaseja. Näitä kutsuttiin ennen puoliaaseiksi ja vanhemmissa eläinkirjoissa tähän nimitykseen törmää vielä usein. Puoliaasi-nimitys on helppo ymmärtää kun katsoo Korkeasaaren kulaaniaitauksen kanta tammaa, Kameeta ja Fiinaa. Ne ovat jotakin naapuritarhan przewalskinhevosten ja kesyaasin välistä. Väritys on kellertävä, korvat ovat suuret mutta eivät niin suuret, käynti ja liikkeet ovat aasimaiset. Voit lukea villiaaseista tarkemmin niiden omalta sivulta.

Kamee ja Fiina

Kamee seisoo taaempana. Finlandia eli Fiina on uskaltanut lähemmäs kuvaajaa.

Korkeasaaressa on tällä hetkellä kaksi kulaania, mutta voi olla että  tulevaisuudessa niiden määrää lisätään jos niitä aletaan kasvattaa jälleen Korkeasaaressakin. Tällä hetkellä aktiivisesti lisääntyy naapuritarhan hevoset jotka saavat vuosittain kaksi varsaa.

Eläintarhoista ympäri maailman kulaaneja löytyy reilut sata ja luonnosta noin 2500. Aasian villiaasilajeista onageri on vielä kulaaniakin harvinaisempi. Luonnossa aaseja uhkaa salametsästyksen lisäksi juomapaikkojen puute kun ne on aidattu karjan käyttöön. Kulaaneja onkin istutettu sellaisillekin alueille, joista se ei ole lähtenyt mutta jotka vastaavat luonnollisia elinalueita Turkmenistanissa.

Lue Kulaaneista lisää Korkeasaaren kotisivuilta.

Lue lisää seuraavasta Pitkäkorvista!

Teksti ja kuva Kaisa Määttänen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s