Kilpailukutsu: Aasien kevätmittelöt 2021

Suomen Aasiyhdistys järjestään kaikille aaseille ja aasiristeytyksille (muulit ja muuliaasit) virtuaaliset kilpailut! Kilpailuluokkia on reilusti ja aasin kanssa saa osallistua vaikka kaikkiin!

Kilpailukutsu

Tervetuloa osallistumaan aasiyhdistyksen järjestämään virtuaaliseen aasikilpailuun toukokuussa 2021. Suoritukset arvioidaan videoiden perusteella.

I Talentluokka.

• videoi aasin tekemä temppu arvioitavaksi. Videon pituus max 1 min.  Osallistumismaksu 2 €
  • Tuomarina käyttäyttymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija Teija Jokinen, Hämeenkyrö

II Arjen käsittelyluokka

• käsittelyluokka koostuu yksinkertaisista aasin arkeen liittyvistä tehtävistä. Tehtävät saa suorittaa vapaassa järjestyksessä
  • Tehtävät:
    • aasin taluttaminen suoraan eteen n 10 metriä
    • aasin pysäyttäminen ja aasi seisoo paikoillaan vähintään 4 sekuntia
    • aasin yhden etu- ja yhden takajalan nostaminen ja putsaaminen kaviokoukulla (avustaja voi pitää aasia tämän aikaa tai aasin voi sitoa kiinni, jos se ei seiso paikoillaan)
    • aasin ”loimittaminen” eli aasi loimitetaan joko oikealla loimella tai vaikkapa huovalla, avustaja voi tässä kohtaa pitää aasista kiinni tai aasin voi sitoa kiinni
    • liikkeellelähtö pysähtymisen jälkeen ja 10 metriä taluttamista
  • videoi tehtävä, videon enimmäispituus 5 minuuttia. Video on otettava yhdellä otolla ja kuvaaja saa kävellä ja liikkua aasin mukana.
  • kilpailusuoritus tulee suorittaa ulkona (tarha, laidun tai tallipiha) tai maneesissa, ei tallin käytävällä.
  • videon tulee olla ns vaakavideo (ei pystyvideo) ja zoomaaminen on sallittua ja suotavaa. Aasin ja sen käsittelijän tulee näkyä videolla kokonaan koko ajan.
  • Osallistumismaksu 5 €/ ei jäsenet 10 €
  • arvostelussa kiinnitetään huomiota aasin ja käsittelijän saumattomaan yhteistyöhön, aasin rentouteen, löysään riimunnaruun ja kauniiseen käsittelyyn. Aasille saa puhua, sitä saa ja pitää kehua, sitä saa rapsuttaa ja sitä saa palkita herkuilla suorituksen aikana.
  • Suitsitus on vapaa, aasi saa olla myös täysin vapaana
  • Tuomarina Muuliprojektin Kaisa Määttänen, Kerava

III Freestyle ohjasajoluokka

• videoi yhtäjaksoisesti vapaaohjelma, joka sisältää vähintään seuraavat osiot:
    • Liikkeelle lähtö
    • suoraan käyntiä n. 10 m
    • kääntyminen oikealle ja vasemmalle
    • Pysäytys ja paikallaan seis 4 sekuntia
    • Vapaavalintainen jokeritehtävä.
  • Musiikki on sallittu. Pohja ei saa olla liukas.
  • Osallistumismaksu 5 €/ ei jäsenet 10 €
  • Tuomarina ratsastuksenohjaaja Terhi Skriko, Siuntio

IV Kärryajoluokka

Videoi yhtäjaksoisesti seuraavassa järjestyksessä kentällä, pellolla tai suoralla niin, että valjakko näkyy mahdollisimman hyvin kuvauksen ajan. Pohja ei saa olla liukas.

• Videoi suoritus yhtäjaksoisesti (älä editoi tai leikkaa videota) seuraavassa järjestyksessä tehtävät kentällä, pellolla tai suoralla tiellä niin, että valjakko näkyy mahdollisimman hyvin kuvauksen ajan.
    • Käyntiä suoralla uralla n 30m
    • kääntyminen takaisin oikean kautta
    • käynti suoralla n 30m
    • kääntyminen takaisin vasemman kautta
    • siirtyminen raviin, ravia kuljetaan n 30m tai 20 askelta
    • pysäytys ja paikallaan seisominen 4 sekuntia
  • Ehjät ja tarkoituksenmukaiset valjaat ja varusteet.
  • Osallistumismaksu 5€/ ei jäsenet 10 €.
  • Tuomarina ratsastuksenohjaaja Terhi Skriko, Siuntio

V Ratsastusluokka

Lisämääräykset (koskevat kaikkia luokkia):

1. Kilpailu on avoin kaikille aaseille ja aasiristeytyksille (muulit ja muuliaasit).
  2. Osallistumismaksut
    • Suomen Aasiyhdistyksen jäseniltä 5€/suoritus
    • ulkopuolisilta 10 €/ suoritus
    • paitsi Luokka I 2€/temppu kaikille sama maksu.
  3. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä Hihkushopissa. (linkki)
  4. Luokkien 3 parasta palkitaan ruusukkein. Kaikille lähetetään sähköpostitse diplomi ja arvostelupöytäkirjan kopio.
  5. Osallistuja antaa yhdistykselle suostumuksen videoiden käyttöön sosiaalisessa mediassa ja internetsivuillaan ellei hän erikseen kiellä tätä ilmoittautumisen yhteydessä.
  6. Ilmoittautuminen: Hihkushopissa tapahtuneen ilmoittautumismaksun jälkeen lähetetään seuraavat tiedot yhdistyksen sähköpostiin: aasiyhdistys@gmail.com
    • Aasin nimi, rekisterinumero
    • aasin ohjaajan/ ratsastajan nimi
    • luokat mihin osallistuu ja liitteeksi suoritusvideo.
    • HUOMIO! Vain yksi suoritus/sähköposti eli useampaan luokkaan osallistuttaessa, lähetä aina eri sähköposti kustakin.
    • Suoritukset on lähetettävä 31.5. 2021 klo 16.00 mennessä.
  7. Suoritusvideo oltava yhtäjaksoinen, editoimaton (musiikkia saa lisätä freestyleohjasajoluokassa). Ylimääräinen kuvaus videon alusta ja lopusta poistettava.
  8. Tulokset julkistetaan yhdistyksen kotisivuilla 20.6. 2021 mennessä.
  9. Tuomarilla on oikeus hylätä suoritus, mikäli hän katsoo aasia kohdellun asiattomasti tai muun ilmeisen epäkohdan vuoksi.
  10. Oikeudet muutoksiin pidätetään.
  11. Kysymykset ja palaute kilpailujen johtaja aasiyhdistys@gmail.com tai Anu Ylä-Mononen 040-7426496